top of page

Tradiční zabijačka

  • Obrázek autora: EDEN Centrum
    EDEN Centrum
  • 25. 2. 2022
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 3. 3. 2022

Zabijačka je neodmyslitelně spjatá s obdobím masopustu a i letos se Edenem linula vůně čerstvých jelit, jitrnic a vařeného masa.

Od brzkých ranních hodin se na nádvoří topilo ve speciálních kotlích, tzv. "pařácích" a s příchodem našeho řezníka započal dlouhý proces zpracování masa.

Lednice se postupně plnily jitrnicemi, jelity, ovarem a tlačenkami. Do večerních hodin se potom škvařilo sádlo a zavařovala se paštika. Nezapomněli jsme ani na zabijačkovou polévku s kroupami, která se následující den rozlévala návštěvníkům Masopustu v Bystřici na náměstí. Ale o tom zase až v příštím článku. Vy se nyní v galerii můžete podívat na to, jak zabijačka probíhala.



Komentáře


Komentování u tohoto příspěvku již není k dispozici. Pro více informací kontaktujte vlastníka webu.
Partneři projektu

Zakoupením vstupenky souhlasíte s pořizováním fotografií a videí během akcí.
V případě výrazně nepříznivého počasí si vyhrazujeme právo areál uzavřít dříve.

znak_bystrice_nad_pernstejnem.jpg
VOS a SOS.jpg
logo-bystricko.png
banner4-cz.png
83367449_490348815004828_755630700233542
Tento projekt byl spolufinancován Evropskou unií
rop.png
kudyznudy-RGB.jpg
eu.png
PHOTO-2024-05-01-12-43-56.jpg
vysocina.png
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

CENTRUM EDEN

NOVÝ DVŮR 318

BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM

593 01

bottom of page